Család a fedélzeten - egy új őrület Argentínában

Új őrület van kialakulóban Argentínában. Eddig csak egy-egy autó hátsó ablakán láttam, aztán egyre többször és többet, úgyhogy elkezdtem utánanézni, hogy mi ez az új divathullám, mely sokakból már most szélsőséges érzelmeket vált ki.









A jelenség az autó hátuljára ragasztható családtagokat ábrázoló matrica-sorozat. A húst sütögető apukát és a bevásárló szatyros anyukát ábrázoló matricák kezdik meghódítani az autókat, és az új őrület egyre jobban begyűrűzik a mindennapjainkba.

Az Ausztráliából érkező ötlet még csak nemrég tette be a lábát az országba, de máris megosztja az autótulajdonosokat. Amíg az ellenzők szerint semmi szükség az autó teleragasztására, addig az autójukat kidekorálók ezzel azt üzenik, hogy "ez az én családom, és szeretem őket!" Mélyebben szántó értelmezések szerint a matricák párbeszédet teremtenek az utakon, de a családtagok számolgatása unaloműzőnek is jó egy dugóban.

Nagyon sok variáció közül lehet válogatni, hogy mindenki megtalálhassa a családtagokat legjobban kifejező matricákat. A már említetteken kívül van focizó apuka, vagy borozó anyuka, és a család többi tagja a kutyáktól az aranyhalig. Állítólag léteznek már az autóról visszakacsintó leszbikus, egyedülálló anyukák kisbabával, vagy szintén egyedülálló szörfösök kutyával. 
Ti milyen matrica lennétek az autó hátsó ablakán?

Golfozó apuka és a harcias kis srác

Itt az apukával lehet valami
A vásárlás-mániás család egy befordult kutyával
Ez egy sportos család, kivéve a kutyát
Amikor több az állatka, mint a gyerek

Természetesen már megjelentek a betegesebb variációk is és az ellentábor is hadat üzent. Összeállítottam ezekből is egy csokorra valót. A matricák megjelenése és az azok között kialakuló háború eredményét nem lehet előre megjósolni, de az összecsapás után talán csak a kihalt csatatér marad hátra, és a körforgás talán majd visszatér az eredeti állapotába, a tiszta, átlátszó és matricamentes hátsó üvegek korába.


A Zombi család
Az én fegyver-arzenálom
Épp a matrica-családodon dolgozunk

Senkit nem érdekel a matrica-családod