Emlékek kertje - a buenos airesi Ecseri piac

Szeretem az antik tárgyakat. Talán azért, mert szeretek belegondolni, hogy vajon ki használhatta őket, és milyen volt az a kor, amikor az a tárgy fénykorát élhette. Buenos Airest pedig még mindig belengi egy megmagyarázhatatlan érzés, a száz évvel ezelőtti, új élet reményében érkező olasz és spanyol benvándorlók által behozott izgalom, életérzés, szenvedély. A maguk után hagyott antik tárgyak pedig mind erről a korról mesélnek, és én szeretem hallgatni ezeket a történeteket.

Buenos Airesben pedig létezik egy piac, ahol ezeket az antik tárgyakat bocsátják vásárra. Ez a Mercado de las Pulgas, mely szó szerint bolhapiacot jelent. Míg a vasárnapi san telmói bazár a turista nagyközönség számára kedveskedik népszerű antik tárgyakkal, kortárs alkotásokkal, és természetesen tangóval, addig a buenos airesi bolhapiacot már kevesebben ismerik, inkább a helyiek antik tárgyak iránti szenvedélyét elégíti ki valamivel mérsékeltebb áron, kevésbé frekventált helyen.

Az argentin bolhapiacon megtalálhatóak az olasz bevándorlók fa utazóládáitól kezdve, a spanyol koloniális stílusú bútorokon keresztül a régi könyveken és ékszereken át a használt tárgyakig minden. A 13.400 négyzetméteren 143 stand található, ahol az árusok nem csak portékáikat árulják, de többen restaurációt is vállalnak. Ahogy az egyik cégér jelezte, ez az emlékek kertje, és egyik szombat délelőtt én is szívesen vesztem el benne.

  • Mercado de las Pulgas
  • Av. Alvarez Thomas és Av. Dorrego sarka (Colegiales, Buenos Aires)
  • Nyitva: kedd - vasárnap 10.00 - 19.00

A bolhapiac bejárata, falán graffity alkotásokkal


Emlékek kertje
Szekrény Argentina provinciáinak neveivel díszítve






Régi kekszes fémdobozok